Ακούστε την εκπομπή «Cyclist of the world» στο Βαλκανικό Radio Strimonika με καλσμένους τη Stefania Passamonte και Σόλωνας Κλαδάς πρώην Πανεπιστημιακός διδάκτορας μουσική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ph.D με τον Γρηγόρη Βερροιώτη και την συμμετοχή συν παρουσίασης του Δημήτρη Κανναβού από την Hellenic Media Group (Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο) και Lena Kyropoulos.

Η μαγεία του ραδιοφώνου είναι ανεπανάληπτη. Ιδιαίτερα, όταν συνοδεύεται και από εκπλήξεις! 4 χώρες συνδέθηκαν σήμερα με γέφυρα τη μουσική, για να εξερευνήσουν πεδία συνέργειας και δυνατοτήτων. Η Δίευθύντρια της Ακαδημίας Στεφανία Πασσαμόντε, αλλά και κριτής των Βρεττανικών βραβείων κλασσικής μουσικής, αλλά και μέλος της επιτροπής των φημισμένων Βραβείων Grammy της Αμερικής ήταν κοντά μας για να συζητήσει και να μοιραστεί βιώματα και εμπειρίες της πανδημίας και πως τελικά μπορούμε να της αντισταθούμε δημιουργικά, μέσω της μουσικής! Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο αντάλλαξαν χρώματα και ήχους της μουσικής, μέχρι να αντιληφθούν ότι η μελωδία κρύβεται στο ουράνιο τόξο της σύνθεσης.

Ο Solon Kladas Από το 2004-2007 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος των Αντρικών Χορωδιών Πράγας και φιλοξενούμενος μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Πράγας. Το 2004 δημιούργησε τη Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία νέων του Ορθόδοξου Καθεδρικού ναού των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Πράγα, ενώ ταυτόχρονα διηύθυνε και την Μικτή εκκΑκλησιαστική χορωδία του ίδιου ναού. Έχει διευθύνει μεγάλα έργα στη Τσεχία με τις Μικτές χορωδίες Smetana, Jakoubek και Adam Michna. Παράλληλα διηύθυνε την επαγγελματική Ορχήστρα Posádková hudba Πράγας, τη Φοιτητική ορχήστρα Πράγας, την Ενωμένη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τσεχίας – Σλοβακίας, ΣΟΝ Κύπρου, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Ζίλινα Σλοβακίας κ.α.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή