Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Για την γυναικεία Ηγεσία με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα συζήτησαν 6 μέλη & Ambassadors του ICC WOMEN HELLAS στο Delphi Economic Forum που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον λόγο έλαβε πρώτη η Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS & μίλησε για το “Πως η ελληνική βιομηχανία θα συνδράμει στην επόμενη μέρα της Ελλάδας”.

Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS

Η κα Γιαβρόγλου τόνισε : “Περιβαλλοντικά Βιώσιμες επενδύσεις είναι η στροφή που κάνει η Ελληνική Βιομηχανία ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική ενώ στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσει και το κράτος”.

Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος – υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH

Στη συνέχεια και με συντονίστρια στο πάνελ την υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH – δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου , μίλησε η Ευγενία Μανωλίδου – Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή που ανέπτυξε το θέμα: “Οι Ελληνίδες ανά τους αιώνες από την Αρχαία Ελλάδα έως τον 14ο αιώνα”.

Από αριστερά: Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS, Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS, Mιμή Ντενίση, ηθοποιός – συγγραφέας, Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος – υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH, Ευγενία Μανωλίδου, Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή.

Ευγενία Μανωλίδου, Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή

“Στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, σε μία κοινωνία καθαρά πατριαρχική, υπήρξαν Ελληνίδες που ξεχώρισαν, χάρις στην εξυπνάδα, τον δυναμισμό και τις ικανότητές τους με αποτέλεσμα να τις μνημονεύουμε ακόμη και σήμερα”. Από την Ολυμπιάδα και την Κλεοπάτρα, έως τη Θεοδώρα και τη Θεοφανώ, η Ευγενία Μανωλίδου μίλησε για μία μακρά ιστορία γυναικών ηγετών που παρά τις δυσκολίες της εποχής υπερέβησαν τα εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να εντάσσονται στο πάνθεον των γυναικών – ηγετών στους αιώνες.

Η ηθοποιός – συγγραφέας Mιμή Ντενίση έλαβε τον λόγο με επίκεντρο την “γυναικεία ηγεσία από την Επανάσταση του 1821 έως τα νεότερα χρόνια – η συμβολή στη δημιουργία του νέου κράτους”.

Mιμή Ντενίση, ηθοποιός – συγγραφέας

H κα Ντενίση αναφέρθηκε στους πολλαπλούς ρόλους και τις προσωπικότητες των σημαντικών γυναικών της ελληνικής επανάστασης όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα η Μαντώ Μαυρογένους & η Ελισάβετ Υψηλάντη αφού ο δεύτερος άξονας του πάνελ ήταν : “Η γυναικεία ηγεσία στην Ελλάδα διαχρονικά : απο την αρχαία Ελλάδα ως την Επανάσταση του 1821 και από το νεότερο κράτος μας μέχρι την ψηφιακή post covid εποχή με στόχο την ανάπτυξη”.

Άντζελα Γκερέκου, Ambassador Τουρισμού του ICC WOMEN ΗΕLLAS

Το νέο slogan του ΕΟΤ ακούσαμε για πρώτη φορά απο τα χείλη της Προέδρου Άντζελας Γκερέκου, Ambassador Τουρισμού του ICC WOMEN HELLAS: «All you want is Greece είναι η καμπάνια που θα τρέξει παγκοσμίως και πιστεύω” , επεσήμανε η κα Γκερέκου “οτι η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αυθεντικού βιωματικού τουρισμού, όπου το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή του ταξιδιώτη, ως μια ολότητα πλέον, όπως ορίζεται αυτή και από το αρχαιοελληνικό ευ ζην, θα απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία της αναγέννησης”.

Μαρίνα Εφραίμογλου, ξενοδόχος – δημιουργός του «Euphoria Retreat»

Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσει το όραμα της που έγινε πραγματικότητα η Μαρίνα Εφραίμογλου, ξενοδόχος – δημιουργός του «Euphoria Retreat» στον Μυστρά: “Η αειφορία στον ελληνικό τουρισμό, η βιωσιμότητα και ευεξία, σαν επιχειρηματικές πρακτικές, προάγονται καλύτερα όταν εμπιστευτούμε τα λεγόμενα γυναικεία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας. Για το Euphoria Retreat άνοιξα μια μεγάλη μητρική αγκαλιά για όλους όσοι ήταν κοντά μου για να πετύχει το εγχείρημα”.

Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS

Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία της Ελλάδας και των Ελληνίδων που επιχειρούν η απασχολούνται σε οποιοδήποτε κλάδο περνάει από την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή επιτάχυνση, τόνισε η Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS.

“Οι γυναίκες είναι έτοιμες να να αναδειχθούν σε τομείς “ανδροκρατούμενους”, όπως οι ΤΠΕ και το blockchain, οι νέες τεχνολογίες και η Τεχνητή Νοημοσύνη”» κατέληξε η κα Καϊλή.

___________________________________________________________

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.