ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία παρουσιάζει το έργο του καταξιωμένου και βραβευμένου φωτορεπόρτερ και μέλους της ΕΦΕ από το 2009 Βασίλη Κουτρομάνου, ένα οδοιπορικό, μια αποστολή στην Ουκρανία την Μαύρη θάλασσα, το Κίεβο την Μαριούπολη, τον Σαρτανά.

O Φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών και τον καταγάλανο Αττικό ουρανό στις 12 το μεσημέρι, στις 16  Φεβρουαρίου του 1969, από γονείς ορεσίβιους Αρκάδες. Μεγάλωσε και σπούδασε στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πατέρας ενός 11χρονου-κοριτσιού. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας, μετά από προσωπικό αγώνα του ίδιου. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης. Το 2008, επισκέφθηκε το χωριό Σαρτανά και ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή. Οι φωτογραφίες από την συγκεκριμένη επίσκεψη είναι του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου, που ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Έχει ταξιδέψει και στις πέντε Ηπείρους, σε 105 χώρες του κόσμου και έχει κάνει 500 αεροπορικά ταξίδια, για να φωτογραφίσει τη φύση, τη ζωή, την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις συνήθειες τους, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Έχει διαπιστευτεί και έχει αποκτήσει δικαίωμα εισόδου σε Hot Spot σημεία όπως: OHE, NATO, EU, FIFA, UEFA, ΔΟΕ, NASA.

Ένας από τους στόχους του είναι να συνεχίσει να αναζητά και να απαθανατίζει όλα εκείνα που κάνουν έναν τόπο να ξεχωρίζει. Κάθε γωνιά με απόδημο ελληνισμό αποτελεί πρόκληση για εκείνον και λόγος για το επόμενο ταξίδι, την επόμενη φωτογράφηση και συλλογή εμπειριών. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας από το 2003. Επίσης έχει λάβει άριστες κριτικές για τις φωτογραφίες του σε σημαντικά λευκώματα μεταξύ των οποίων το Ετήσιο Αλμανάκ του 2005 της Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα (Βιβλίο της Χρονιάς).

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: 

Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: ROMCO DIGITAL ΚΑΙ IRIS COLOR

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Μαρτίου, 18.00 – 21.00.
Διάρκεια έκθεσης: 23/03/2022 – 6/4/2022
Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 14.00 & 17.30 – 20.30
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – ΕΦΕ: Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131

***

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία (ΕΦΕ)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  το 1o ερασιτεχνικό φωτογραφικό σωματείο τη χώρας μας με ιστορία και συνεχή παρουσία στον χώρο της φωτογραφίας τα τελευταία 70 χρόνια.
Μέλη της διατέλεσαν οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι, όπως οι Σπύρος Μελετζής, Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τλούπας, Δημήτρης Χαρισιάδης, Νίκος Στουρνάρας, Χρήστος Τσέλιος, Άλκης Ξανθάκης και πληθώρα άλλων αξιόλογων φωτογράφων.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ)  είναι ενεργό μέλος από το 1954 της FIAP Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (Fédération Internationale de l’ Art Photographique, F.I.A.P.) αποτελεί Official FIAP Photo Exbitition Center και μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον αναγνωρισμένο από την UNESCO διεθνή αυτό Οργανισμό, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Φωτογραφικών Φεστιβάλ (Photo Festival Union) από το 1995. Η ΕΦΕ διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές εθνικές φωτογραφικές Ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – ΕΦΕ

Hellenic Photographic Society – HPS

Μη κερδοσκοπικό σωματείο                                                                                      Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131
info@efe.com.gr, www.efe.com.gr;

Facebook Page:  https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety