Το 2010, κυκλοφόρησε στην Γαλλία μια πολύ ενδιαφέρουσα βιογραφία από τον comic artist, Joann Sfar, για την πολυτάραχη ζωή και καριέρα του μουσικοσυνθέτη, Serge Gainsbourg, με τίτλο «Gainsbourg (Vie héroïque)». Αποτελεί το πρώτο του κινηματογραφικό εγχείρημα αλλά και την πρώτη του ταινία με ηθοποιούς, συνεχίζοντας αργότερα την καριέρα του με το κινουμένων σχεδίων, «Rabbi’s Cat» (το 2011).

Η ταινία ακολουθεί, τον Serge από την παιδική του ηλικία στην γερμανοκρατούμενη Γαλλία την δεκαετία του ’40, έως τα τελευταία του χρόνια πριν τον θάνατό του. Ο μικρός Serge, μεγάλωσε σε ένα κλειστό και αιχμάλωτο από τις ναζιστικές δυνάμεις, περιβάλλον, όπου με νύχια και με δόντια επιδίωξε να ξεχωρίσει με την τέχνη του αλλά και την λαμπερή προσωπικότητά του, που δεν θα ταίριαζε άλλοτε καλύτερα από ότι στην θεότρελη δεκαετία των 60’s.

Γράφει η Μαρία Δήμου

Πηγή εικόνας: multiglom.com

Με υπόβαθρο την καλλιτεχνική, ζωγραφική και μουσική παιδεία, που του παρείχε η οικογένειά του, διεύρυνε τις γνώσεις του και αργότερα εισήλθε στην πελώρια μουσική βιομηχανία της εποχής, γράφοντας μουσική για τεράστιες προσωπικότητες του χώρου, όπως η Juliette Gréco και μετέπειτα για τις διάσημες ερωμένες και συνεργάτιδές του.

Μερικές από αυτές που φαίνεται να στιγμάτισαν τον καλλιτέχνη, κάνουν την εμφάνισή τους υπό ένα ιδιαίτερο cast, που περιλαμβάνεται από την Laetitia Casta ως Brigitte Bardot, την Sara Forestier ως France Gall και την Lucy Gordon ως Jane Birkin (η οποία έδωσε τέλος στην ζωή της πριν την πρεμιέρα της ταινίας). Όμως, θα ήταν άδικο να αναφερθούμε στο casting χωρίς την συμβολή του ονόματος του πρωταγωνιστή, Eric Elmosnino, με τον οποίο ο αληθινός Gainsbourg, μοιράζεται μια συγκλονιστική ομοιότητα.

Διαβάστε την συνέχεια στο ArtViews.gr