Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις γυναικείες υποθέσεις, Pedro Almodóvar, συναντά για πρώτη φορά την αναδυόμενη μούσα του, Penelope Cruz. Διάσημος για τις σταθερές του συνεργασίες με τους λατρεμένους του ηθοποιούς (Antonio BanderasCarmen Maura και Rossy de Palma, μεταξύ άλλων), το 1997 μέσω της ταινίας «Live Flesh» («Καυτή Σάρκα»), συναντά για παρθενική φορά το ταλέντο της Cruz και έκτοτε την καθιστά πρωταγωνίστριά του για μερικές από τις μεγαλύτερές του επιτυχίες, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα και την δική της μετέπειτα καριέρα στα ύψη.

Γράφει η Μαρία Δήμου

Πηγή εικόνας: moviesjoy.to

Μελόδραμα, θρίλερ και μαύρο χιούμορ. Ο Almodóvar γνωρίζει άπταιστα πως να “παίζει στα δάχτυλα” όλα τα χαρακτηριστικά του είδη, αλλά και να τσαλακώνει και να ξεδιπλώνει τις πτυχές των πρωταγωνιστριών του, ενσωματώνοντάς τες επιτυχώς σε όλες του τις θεότρελες περιπέτειες.

Από μικρότερους ρόλους αρχικά, έως και “πρώτο όνομα” αργότερα, η Cruz έχει πλέον ταιριάξει με μαεστρία την υποκριτική της στα πλαίσια του αλμοδοβαρικού σύμπαντος, όντας πολλές φορές ακόμη και απαραίτητη στο κάδρο, με άλλοτε επιβλητική και άλλοτε πιο ήσυχη παρουσία στον χώρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr