Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα, το ενδιαφέρον μας κίνησε ένας κρυφός θησαυρός ανάμεσα στα πολυάριθμα μαγαζιά της.

Πρόκειται για την γκαλερί Oia Treasures, έναν χώρο που αφήνει την τέχνη να «αναπνεύσει» και τον επισκέπτη να επικοινωνήσει μαζί της, δίχως παρεμβολές κατά την μέθεξη με το έργο. Η Oia Treasures είναι ένα σύντομο διάλειμμα από τον «θόρυβο» του πολυσύχναστου νησιού αλλά και ένα λυτρωτικό ταξίδι μακριά από την αρνητική ενέργεια που μπορούν να προκαλέσουν οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας.

Η διαρρύθμισή της, δίνει την δυνατότητα να την εξερευνήσει κανείς μέχρι τέλους και να ανακαλύψει την δύναμη της τέχνης στην οποία δίνει ζωή ο ζωηρός της φωτισμός και η ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση που τυλίγει διακριτικά τον χώρο. Στην Oia Treasures μπορεί κανείς να συνδεθεί πνευματικά με πίνακες ζωγραφικής, παραστατικά γλυπτά αλλά και να χαζέψει με τις ώρες ορισμένα από τα πανέμορφα κοσμήματα που φιλοξενεί η γκαλερί.

Γράφει η Μαρία Δήμου

Συνθέτει την παράδοση με μια πιο σύγχρονη αισθητική που χαρακτηρίζει το νησί, κινούμενη στους ανάλογους παλ χρωματικούς τόνους. Στο διάβα μας, συναντήσαμε τους οικοδεσπότες της, ένα νεαρό φιλότεχνο ζευγάρι, την Φλώρα Κούτση και τον Τάκη Παναγόπουλο, που μας παραχώρησαν τον χρόνο τους για μια βαθύτερη ξενάγηση στον χώρο, το σκεπτικό πίσω από αυτόν και την ιστορία του.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο ArtViews.gr