Γράφει ο Γιώργος Δήμος

Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με το ανεξάρτητο «road movie», «Μαγνητικά Πεδία» (Magnetic Fields), το οποίο γυρίστηκε το 2021, εν μέσω καραντίνας και κυκλοφόρησε στη σινεφίλ streaming πλατφόρμα, Cinobo.

Γιώργος Γούσης

Ο Γούσης κέρδισε φήμη με τη μεταφορά του «Ερωτόκριτου», του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε graphic novel το 2016, ενώ η μικρού μήκους ταινία του, «Χειροπαλαιστής», κέρδισε το βραβείο 2ης καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το βραβείο ΙΡΙΣ καλύτερου μικρού μήκους ντοκιμαντέρ το 2020. Το ευρύ κοινό, όμως, γνώρισε το Γούση από τη δουλειά του στον α’ τόμο του graphic novel, «Ληστές, η ζωή και ο θάνατος του Γιάννη και Θύμιου Ντόβα» (2020), μια συνεργασία του με το συγγραφέα Γιάννη Ράγκο, για το οποίο ο Γούσης έκανε την εικονογράφηση, που πραγματεύεται τη ζωή δύο διαβόητων ληστών στην Ήπειρο, στις αρχές του 20ου αιώνα, και έχει βασιστεί στη βιογραφία των υπαρκτών αδερφών Ρετζαίων.

Αν και το έργο του Γούση έχει μεγάλο εύρος (από άρθρα και εικονογραφήσεις στην Athens Voice, Τα Νέα, Το Βήμα και την Εφημερίδα των Συντακτών, μέχρι graphic novels και καλτ ταινίες), χαρακτηρίζεται από μια συνέπεια, ως προς την ποιότητά του. Τα «Μαγνητικά Πεδία», που κέρδισαν 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι ένα ρομάντζο που διαδραματίζεται την περίοδο μετά το λοκντάουν, όταν οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν παγώσει και όλοι ψάχνουν να ξαναβρούν νόημα στην ύπαρξή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr