Στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Εύβοια θα φιλοξενηθεί το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τα 40 χρόνια του ελληνικού θα εορταστούν στην ετήσια συνάντηση των δημοσιογράφων στην Ερέτρια μετά από απόφαση της διεθνούς διοίκησης. Σημαντικό γεγονός αποτελεί και η Γενική Συνέλευση μιας και ειναι εκλογοαπολογιστική χρονιά. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα στις 28 Οκτωβρίου.

Οι φιλοξενούμενοι ξένοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν εμβληματικά μνημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα προκειμένου να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου με τίτλο “Journalism in War and Peace” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην Ερέτρια είναι:

  • Ο Περιφερειακός Τύπος και πως συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας
  • Η Ανασυγκρότηση της Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές του 2021
  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης
  • Fake News και παραπληροφόρηση, πώς λειτουργεί η σύγχρονη προπαγάνδα, αν μπορεί πραγματικά να αντιμετωπιστεί
  • Δημοσιογραφική δεοντολογία και σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
  • Η κρίση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία
  • Η Ευρώπη και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης: ποια είναι η σημερινή κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ
  • Πώς η τεχνητή νοημοσύνη, το εμπόριο και οι κυβερνήσεις μπορούν να διαδώσουν γρήγορα ανοησίες
  • Οι χρήσεις και οι καταχρήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών, με ειδικό προσκεκλημένο ομιλητή για το Βιετνάμ και την Ταϊβάν
  • Η αρμονική συμβίωση Κύπριων και Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων. Οι απειλές και η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία των δημοσιογράφων από τον Ταγίπ Ερντογάν

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και γενικότερα για τη χώρα μας, και για αυτό φροντίζουμε ώστε η διοργάνωση να είναι επιτυχημένη και οι περίπου 80 ξένοι συνάδελφοί μας, (WHITE HOUSE CHRONICLE” ON PBS,  BBC, RTE  RADIO AND TV, AL JAZEERA,  DAILY MAIL, IL GIORNALE EUROPEO, TVE: SPANISH TV, COPE RADIO,  VOCENTO NEWSPAPERS, AP TELEVISION NEWS, KANAL D – TV, OSSERVATORIO BALCANI E CAUCASO, IRISH NEWS, IRISH TV,  SLOVAK TV/RADIO, POLAND TV/RADIO, PORTUGAL TV/RADIO,  RADIO ROMANIA, ROMANIAN BROADCASTING, RADIO TRINITAS, FREE EUROPE ROMANIA, HETQ ARMENIA,  NORDIC COMMUNICATIONS CORPORATION, BNR BOULGARIA, STUDIO ARD VIENNA, VERBUM PRESS ITALY, PAESE ITALIA PRESS, THOIBAO  BERLIN, SAOR IRISEOIR RNAG, DFA MEDIA, CAROUSEL INTERNET PUBLISHING, POLITIS CYPRUS, KANAL SIM TV, DEUTSCHE WELLE, INSTITUTE FOR MASS MEDIA, ATALAYAR SPAIN, HALKIN SESI DAILY) που θα μας επισκεφθούν να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του νομού τις αρχαιότητες και την γαστρονομία, ώστε  να φύγουν από την Ελλάδα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.