Η υπόθεση του «Menu» ακολουθεί ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο σε μια ερημική τοποθεσία. Όσοι το επισκέφτηκαν, έχουν δημιουργήσει θρύλο για τα πιάτα του και την μοναδική εμπειρία που αποκομίζουν από την συνολική παρουσίασή τους, επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για ένα απλό μαγαζί με καλό φαγητό για λίγους, αλλά για εξαιρετικά λίγους, με τον σεφ Slowik (Ralph Fiennes) να επιμένει πως η τέχνη του δεν είναι για να την φας αλλά για να την γευτείς.

Στο εστιατόριο, οι καλεσμένοι γι’ αυτό το μενού είναι στριμωγμένοι σε μια αρκετά περιορισμένη λίστα με ονόματα και μοναδικό κανόνα αυτά να έρχονται δύο δύο. Ο Tyler λοιπόν (Nicholas Hoult), καθότι επιβάλλεται να συνοδεύεται από κάποιον, αλλάζει τελευταία στιγμή το +1 του και καταφτάνει στην κρουαζιέρα που θα τους οδηγήσει όλους στο εστιατόριο με την Margot, μια Anya-Taylor Joy για ακόμη μια φορά εκκεντρική και διαφορετική από τους υπόλοιπους καλεσμένους. Ολοφάνερα, δεν ανήκει εκεί. Όμως ο σεφ έχει ετοιμάσει κάτι θεσπέσιο για το εν λόγω μενού που θεωρεί πως ταιριάζει «γάντι» στους συγκεκριμένους πελάτες με μια πρωτότυπη έκπληξη -μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια του γεύματος- που φυλάει αποκλειστικά για… επιδόρπιο!

Γράφει η Μαρία Δήμου

Πηγή εικόνας: imdb.com

Από την πρώτη κιόλας στιγμή γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα των καλεσμένων ανήκει στην ελίτ, όπου άλλωστε απευθύνεται και η κουζίνα του Slowik γενικότερα. Ωστόσο, κανείς δεν μοιάζει τόσο ενθουσιασμένος όσο ο Tyler, όντας κι ο ίδιος ένας νέος φιλόδοξος μάγειρας, ο οποίος αδημονεί να δοκιμάσει την εκλεκτή κουζίνα του και να βιώσει αυτή την μυθική εμπειρία που φημολογείται ότι προσφέρει το εστιατόριο, το οποίο συν τοις άλλοις τυχαίνει να είναι κι ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr