Με ανοιχτή του επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, ο Πρόεδρος του H W Media Group ( Ομογενειακές  Ιστοσελίδες,  https://hephaestuswien.com/ , https://pyramisnews.gr και του πρώτου ελληνόφωνου ραδιοφώνου στην Αυστρία, Hephaestus Radio) κ. Georg Gstrein απευθύνει το παράπονο της Ελληνικής Ομογένειας πως για μια ακόμη φορά δε ζητήθηκε η συνεισφορά της στην επιλογή της Ελληνικής εκπροσώπησης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του:

«Όλη η Ομογένεια ομολογεί ότι η ΕΡΤ, με τα σύγχρονα εργαλεία που παρέχει, όπως το  ERTFLIX, ERTWORLD, το ERTecho πρόσφατα και φυσικά με την αγαπημένη μας Φωνή της Ελλάδας, την φέρατε πολύ πιο κοντά με την Μητέρα Πατρίδα.

Όπως θα γνωρίζετε και εσείς, οι Έλληνες του Εξωτερικού κάθε χρόνο στηρίζουν με μεγάλη θέρμη την Ελληνική Εκπροσώπηση στην Eurovision. Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά τους διασκεδάζει και επιθυμούν να συμμετέχουν στα δρώμενα της δημόσιας τηλεόρασης όσο γίνεται περισσότερο.

Εφέτος συστάθηκε επιτροπή κοινού που αποτελούνταν από 70 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά, ότι δεν ζητήθηκε  εκπροσώπηση από Έλληνες του Εξωτερικού.

Υπάρχουν τόσες σύγχρονες μεθόδους που θα μπορούσαμε και εμείς να συμμετάσχουμε στην επιτροπή με ποσοστό 10% (7 από 70).

Ελπίζω του χρόνου να πάρουμε και εμείς μέρος.»

Και την ελπίδα αυτή είναι δεδομένο πως δεν πρέπει να την αφήνει κανείς να σβήσει, όταν οι Έλληνες Ομογενείς στηρίζουν και υποστηρίζουν με τη συμμετοχή της, μόλις τους ζητηθεί κάθε τι που έχει άρωμα Ελλάδας και αγκαλιάζει τους εκπροσώπους της σε όλους τους πολιτιστικούς τομείς και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι πως οι Έλληνες Ομογενείς εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον φετινό μας εκπρόσωπο στον διαγωνισμό, Victor Vernicos και θα τον στηρίξουν με την ψήφο τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ!!!