Η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου την Τετάρτη 15 Ιουνίου μας ταξιδεύει απ’ τους πολιτισμούς της Μεσογείου ως τα πέρατα της οικουμένης σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο θέατρο Βράχων ερμηνεύοντας με την θεσπέσια φωνή της τραγούδια σε έντεκα διαφορετικές γλώσσες.

Πόθοι, πάθη, μνήμες, προσδοκίες, έρωτες και ξενιτεμοί, τραγούδια της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μάλτας, του Λιβάνου, της Κορσικής, της Αιγύπτου εκφράζονται με την μελωδική φωνή της αγαπημένης σοπράνο.

«Πρόκειται για μία συγκλονιστική μουσική διαδρομή που έχει τις ρίζες της, στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, ταξιδεύει σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου, μιλά για τις ιστορίες των λαών, που μας ενώνουν και καταλήγει σε μια περιπλάνηση στον κόσμο» τονίζει η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια.

Εμείς, συναντήσαμε την εντυπωσιακή σοπράνο λίγες ημέρες πριν την συναυλία και μιλήσαμε μαζί της.

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

η Σόνια Θεοδωρίδου

-Σόνια, θα τραγουδήσετε σε 11 γλώσσες. Θα ακουστούν τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Πορτογαλία, από όλη την Μεσόγειο ως τον Πόντο, τα Βαλκάνια αλλά την Αμερική. Πώς επιλέξατε αυτό το ρεπερτόριο;

-Θέλησα την βραδιά του ρεσιτάλ να ενώσω κόσμο που γνωρίζει μουσική και που δεν γνωρίζει αλλά αγαπά τη μουσική. Θέλησα να περάσω ένα μήνυμα αγάπης, καθώς οι άνθρωποι στα βασικά μας έχουμε πολλά κοινά σημεία και δη εμείς και οι γείτονές μας. Η θάλασσα που μας ενώνει όλους, η Μεσόγειος είναι ένα λίκνο πολιτισμού, εξ ου και ο τίτλος.

Με τη συνοδεία ενός εξαίρετου μουσικού σχήματος, θα περάσουμε όλοι μαζί  από τα παζάρια της ανατολής, τις ακτές της Κορσικής και τα ενετικά κάστρα.

Θα έχω την χαρά να υποδεχτώ το κοινό με την νεανική χορωδία της Λεοντείου Σχολής της Νέας Σμύρνη, τη Γυναικεία Χορωδία «Νηρηίδες» και την παιδική – νεανική Χορωδία Δήμου Παλαιού Φαλήρου υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, τη Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος. Αξίζει να αναφέρω ότι στα δύο αυτά ωδεία διδάσκω.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ

-Δεν τραγουδάτε όμως τραγούδια Τουρκικά σε αυτή την συναυλία σας.

-Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως φόρο τιμής στους προγόνους μας, τους προπάππους και παππούδες μας από τον Ποντο, τους Έλληνες της Σμύρνης, θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής για τα 100 χρόνια από τότε.

Δεν ξεχνώ την καταγωγή μου και όσα υπέφερα οι πρόγονοί μου.

-Είναι νομίζω η πρώτη φορά που τραγουδάτε στο Θέατρο Βράχων. Σας έχω στο μυαλό μου να τραγουδάτε σε Μέγαρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει πραγματικά και αισθάνομαι την αγάπη του και ευχαριστώ για αυτό. Με περηφάνια αναφέρω ότι το Μέγαρο Μουσική στην Αθήνα 29 Μάρτιου σε 3,5 ώρες ήμουν sold. out. Στο θέατρο Βράχων τραγουδώ για πρώτη φορά και ανυπομονώ.

Διαβάστε την συνέχεια στο ArtViews.gr

Αγοράστε τα εισιτήρια ΕΔΩ