Μια νύχτα με πανσέληνο, το υπνωτιστικό άρωμα του έρωτα, θάλασσα, σπαγκέτι, λίγο κρασί και τον Dean Martin να τραγουδά «That’s Amore», το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι: «Moonstruck». Το 1987, ο Norman Jewison πήρε μερικούς υπέρλαμπρους πρωταγωνιστές από ποικίλες γενιές και τους ενσωμάτωσε στην απόλυτη κλασική ρομαντική κωμωδία που έμεινε ανεξίτιλη στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Μας συστήνει στην αξιολάτρευτη και θεότρελη οικογένεια Castorini, με την εκθαμβωτική σταρ της ποπ, Cher, στον ρόλο της Loretta, τον προσφάτως θανών, Danny Aiello, στον ρόλο του Johnny, τον τότε νεαρό, Nicolas Cage, στον ρόλο του Ronny, την Olympia Dukakis στην μητέρα της, την Rose και τον Vincent Gardenia, στον ρόλο του πατέρα της, τον Cosmo, μεταξύ άλλων, σε συνάρτηση με την μουσική επένδυση από τον θρύλο της jazz, μουσικοσυνθέτη, Dick Hyman.

Γράφει η Μαρία Δήμου

Πηγή εικόνας: imdb.com

Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και δεν αργούμε να εισέλθουμε στο σπίτι των Ιταλο-Αμερικανών Castorini. Η Loretta (Cher), ζει με τους γονείς της αφού έχει χηρεύσει πρόσφατα και εργάζεται ως βιβλιοθηκάριος. Έχει όμως τον Johnny (Danny Aiello) στην ζωή της, που την αγαπάει και την φροντίζει, ενώ πολύ σύντομα, της ζητά να τον παντρευτεί.

Ενώ όλα φαίνονται ιδανικά για την Loretta να συναρμολογήσει και πάλι την ζωή της και να φύγει επιτέλους από το πατρικό της, ο Johnny αναγκάζεται να φύγει για την Σικελία, να βοηθήσει την ετοιμοθάνατη μητέρα του. Αυτό δεν αποτελεί τόσο μεγάλη υπόθεση όσο εκείνη της Loretta να μεταπείσει τον μικρό του αδερφό, τον Ronny (Nicolas Cage) να αφήσει πίσω τις διαφορές του με τον Johnny, με τον οποίο έχουν χρόνια να έρθουν σε επαφή και να παρευρεθεί στον γάμο.

Τις ετοιμασίες σκοπεύει να τις αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η ίδια, επιβεβαιώνοντας συγκεκριμένα στον Johnny: «Θα τα κανονίσω εγώ, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμφανιστείς στην τελετή!». Όμως, ο Ronny είναι πάνω από τις δυνάμεις της καθώς κι εντελώς εκτός πλάνου. Αυτός ο ανυπέρβλητος δυναμισμός του και το θάρρος της νιώτης του, την εξιτάρει και αργά ή γρήγορα δεν θα μπορέσει παρά να τον ερωτευτεί παράφορα. Κι αυτό, σίγουρα, δεν ήταν στο «γαμήλιο» πρόγραμμα…

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr