Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στηρίζει τη δράση και συμμετέχει ενεργα

WebinarΚάνε τη σωστή ερώτηση

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

18.00-20.30

Η FairLife L.C.C. ανοίγει δυναμικά τη συζήτηση για το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα αναφορικά με την καπνιστική συνήθεια

Με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας “Κάνε τη σωστή ερώτησηπου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα,η Fair Life Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα διοργανώνει υβριδικό webinarμε θέμα το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα, αναφορικά με την καπνιστική συνήθεια. Στόχος του webinarείναι η ανάδειξη του ζητήματος, οι κοινωνικοοικονομικές  προεκτάσεις του  καθώς και οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις που έχει στους ανθρώπους που βιώνουν τη νόσο αλλά και στην εξάπλωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Tην εκδήλωση  συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

Το webinarπραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Lung Ambition Alliance Astra Zeneca, Roche, MSD, Novartis.

Τίθεταιυπό την αιγίδα των: Global Lung Cancer Coalition, Association of European Journalists, Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής  Ογκολογίας, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ), Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) , Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας,  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων, Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

 Η καμπάνια παρουσιάστηκε αρχικά με επιτυχία στον Καναδά και την Αυστραλία, αναδεικνύοντας πως το στίγμα αποτελεί ένα επιπλέον φορτίο σε ασθενείς και φροντιστές, καθώς συντηρείται από την επικρατούσα αντίληψη ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι οπωσδήποτε προσωπική ευθύνη του ασθενή, λόγω της συνήθειας του καπνίσματος.Στόχος  είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, αποφεύγοντας την επανάληψη της κλασικής ερώτησης “Καπνίζατε;” στους ασθενείς και θέτοντας τα “σωστά” ερωτήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Kατά την έναρξη της ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος FairLifeL.C.C., ο Κωνσταντίνος Συρίγος MD, PhD, FCCP, Καθηγητής & Διευθυντής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο Χρήστος Αποστολάκος, ασθενής και πρωταγωνιστής της καμπάνιας, ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την έκδοση του νέου του βιβλίου «Πνοή Ζωής»ένα έργο που αποπνέει αισιοδοξία και τονίζει τη δύναμη της θέλησης για Ζωή.

Στην εισαγωγή της εκδήλωσης, «Έκθεση – Οδηγό δράσης για να αλλάξουμε την εικόνα του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα», θα τοποθετηθούν για τις προκλήσεις του καρκίνου του πνεύμονα στη χώρα μας και στους τρόπους αντιμετώπισης τους, με βάση την έκθεση – οδηγό δράσης που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και απεικονίζει το τοπίο σχετικά με τη νόσο στην Ελλάδα οι: ΑθανάσιοςΒοζίκης, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κωνσταντίνος Αθανασάκης , Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στην πρώτη ενότητα, «Το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα και το σοκ της διάγνωσης», οι: Έλενα Λινάρδου MD, PhD, Παθολόγος Ογκολόγος, Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ, Mαρία Καλαμπάκα, Φροντιστής, Γρηγόρης Στρατάκος MD, PhD, FCCP, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Αναπλ. Καθηγητής Πνευμονολογίας, ΝΝΘΑ “Σωτηρία” Παν/μιακή Κλινική,  Σύνθια Μίκκελσεν, Φροντιστής, θα μιλήσουν για το στίγμα της νόσου καθώς και την επίδραση που έχει στους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή.

Στη δεύτερη ενότητα, η Ζωή Σαντά , Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Α΄ και Υπεύθυνη Ειδικού Ιατρείου Ψυχοογκολογίας  ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, Επίκ. Καθηγητής Παθολ. Νοσηλ. Παν. Πελοποννήσου, Προϊστάμενος ΟDC «Ευρωκλινική» Αθηνών, Πρόεδρος Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας ΕΣΝΕ και η Αθηνά Μπαρούφη,  Ασθενής, θα καταθέσουν την προσωπική τους οπτική σχετικά με την ψυχολογική προσέγγιση  των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με τον καρκίνο του πνεύμονα.

 Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι :CaiusKim, GlobalDirector, Lung Ambition Alliance και Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer, Roche Hellas.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβάλλονται βίντεο με τα μηνύματα των πρωταγωνιστών της καμπάνιας – ασθενείς, φροντιστές, μέλη οικογένειας.

Για να παρακολουθήσετε τοwebinar και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Webinar

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C.  εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με :

  • την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
  • το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα
  • την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
  • την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
  • την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του SimonΒell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Γραμμή Ενημέρωσης – FairLine 111 57

Email: info@fairlifelcc.com

 

WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | LIKEDIN | INSTAGRAM | TWITTER