Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ 8-12 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κορινθίων.

Η διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου τις ημερομηνίες 8-12 Νοεμβρίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού και τη στήριξη του Δήμου Κορινθίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με καλλιτεχνική διευθύντρια την σκηνοθέτρια και διοργανώτρια εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς, Πέτρα Τερζή.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής για το κοινό και τα σχολεία. Οι κατηγορίες ταινιών είναι παγκόσμιος κινηματογράφος, μαθητικός κινηματογράφος, μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια και τεκμηρίωση.

Επιπλέον των προβολών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

α. Η έναρξη θα γίνει με κονσέρτο από τους Αυστραλούς βιρτουόζους μουσικούς Alexandra (Allie) Osborne στο βιολί και Romano Crivic στο πιάνο, συνθέτη της μουσικής της ταινίας “The Last Violin” της Carla Thackrah. H Allie θα παίξει με το βιολί που κατασκευάζει ο μετανάστης Χαράλαμπος Βατιλιώτης στην ταινία, ο οποίος θεωρειται ο καλύτερος κατασκευαστής βιολιού στην Αυστραλία.

β. Έκθεση Ζωγραφικής για τον Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες” και τον Σύλλογο Γυνακών Αγίων Θεοδώρων.

γ. Ημερίδα για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Writers Capital Foundation, τις εκδόσεις – Περιοδικό Writers International Edition – The Online Magazine & Publishing House, τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων “Ισοκράτης” και την ειδησεογραφική πλατφόρμα The New Hellenic Times.

δ. Ο χορογράφος Πάνος Χαλκιάς συμμετέχει με την  Dance Team Chalkias του Κ.Ε.Π.Α.Π.  στις τελετές έναρξης (8/11)  και λήξης (12/11) του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

ε. Μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους για θέματα που απασχολούν τους έφηβους σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

στ. Το κινηματογραφικό εργαστήρι Πήγασος με εισηγήσεις διακεκριμένων κινηματογραφιστών όπου θα δημιουργηθεί μια ταινία μικρού μήκους και θα προβληθεί στη τελετή απονομής βραβείων Χρυσός Πήγασος. Το εργαστήρι είναι μια καθιερωμένη δράση κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” και απευθύνεται σε εφήβους κι ενήλικους που θέλουν να αποκτήσουν την εμπειρία της παραγωγής μιας κινηματογραφικής ταινίας.

ζ. Εργαστήριο Κινουμένων Σχεδίων

 • Σε συνεργασία με την Σχολή Global Arts. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά κι εφήβους.
 • Ο Αλέξης Χαβιάρας θα εξηγήσει πως σχεδιάστηκαν τα σκηνικά και οι χαρακτήρες στην προλυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων Αγρινούι.

η. Στη τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί συναυλία soundtracks με τη Νεανική Ορχήστρα-Kaloy Youth Orchestra υπό τη μουσική διεύθυνση του Παναγιώτη Θεοδοσίου, σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου.

θ. Θα τιμηθούν Έλληνες καλλιτέχνες για το έργο και την προσφορά τους στον Κινηματογράφο και στη Λογοτεχνία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και πρωτοτυπεί με τη δημιουργία θεματικής κατηγορίας ταινιών με θέμα τις “ΓΕΦΥΡΕΣ”. Η λέξη Γέφυρες έχει διπλή σημασία. Αρχικά προβάλλοντας την αξία της τέχνης και συγκεκριμένα της Έβδομης Τέχνης, ως ένα μέσο που φέρνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου πιο κοντά, γεφυρώνοντας κάθε διαφορά και απόσταση, και στη συνέχεια αναφέρεται στην σύνδεση και συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και διεθνή φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου κ.ά.

Βραβείο

Ο Πήγασος – σύμβολο της πόλης της Κορίνθου – στην αρχαιότητα θεωρήθηκε το άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετάνε ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Γι’αυτό το λόγο το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”, ο “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” απονέμεται σε ταινία που διακρίνεται από τη VIP διεθνή κριτική επιτροπή μέσα από επίσημη επιλογή ταινιών μεγάλου μήκους, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που θα «ταξιδέψουν» και θα προβληθούν σε άλλα φεστιβάλ, προβάλλοντάς την Ελληνική διοργάνωση και μετά το πέρας του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Το Φεστιβάλ απονέμει επίσης τα ακόλουθα ειδικά βραβεία:

 • “Νόστιμον Ήμαρ” σε ταινία σκηνοθέτη/παραγωγού της διασποράς.
 • Τεχνικό Βραβείο Φωτογραφίας ή Σχεδιασμού Παραγωγής “Φαίδων Παπαμιχαήλ” τιμώντας τον πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και τον γιο του με το ίδιο ονοματεπώνυμο, διακεκριμένο Διευθυντή Φωτογραφίας και σύμβουλο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
 • Βραβείο Υποκριτικής “Κατερίνα Χέλμη” σε γυναικείο ρόλο ταινίας μεγάλου μήκους τιμώντας την μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό που διετέλεσε κι αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
 • Εμείς Μπορούμε” σε ταινία για ή από άτομα με ειδικές ικανότητες.

Πιστοποίηση

Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί και το 2023 με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους. H πιστοποίηση απονέμεται ύστερα από έλεγχο διεθνών εμπειρογνωμόνων στα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στόχοι

Η Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού καθιερώνει την πόλη της Κορίνθου, στην 14η χρονιά διεξαγωγής του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ,  ως την πόλη που μπορεί να χρησιμοποιεί το CITY BRAND  “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ”, καθώς είναι η πόλη που κατ’ επανάληψη φιλοξένησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πόλης πανελληνίως και στο εξωτερικό,

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις διαρκούν όλο τον χρόνο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

 • Την περίοδο 12-16 Ιουνίου 2024 προγραμματίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξίας.
 • Την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί για έβδομη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου ΓΕΦΥΡΕΣ με ιστορικές ταινίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας “ΓΕΦΥΡΕΣ” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών, συγγραφέων και καλλιτεχνών,

β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας στην Κόρινθο,

γ) στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ως ένα νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό,

δ) στη μετατροπή της περιοχής της φιλοξενίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο κι ένα σημαντικό χώρο τουριστικής προβολής της Ελλάδος,

ε) στην προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στη Κορινθία,

στ) στην ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού και

ζ) στην προώθηση του Eλληνικού πολιτισμού.

Πρόγραμμα Προβολών και Εκδηλώσεων

8/11 – Τετάρτη – Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

18:00

 • Εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ” – Ζωγραφίζουν μέλη από το “Αλκυονίδες” Σωματείο Λόγου και Τέχνης και τον Σύλλογο Γυναικών Αγίων Θεοδώρων.

18:30

 • Έναρξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ

 • Συμμετοχή της ομάδας Dance Team Chalkias του Κ.Ε.Π.Α.Π.

 • Χαιρετισμοί

19:00

Κονσέρτο με τον βραβευμένο πιανίστα Romano Crivic, συνθέτη της μουσικής της ταινίας “The Last Violin” -σκηνοθεσία Carla Thackrah-, και την βιρτουόζα βιολίστρια Alexandra (Allie) Osborne που θα παίξει με το τελευταίο βιολί που έφτιαξε ο τεχνίτης Χαράλαμπος Βατυλιώτης, μετανάστης στην Αυστραλία, και είναι το βιολί που εμφανίζεται στην ταινία

Trailer: https://youtu.be/LMkvn7YXF3o

Alexandra (Allie) Osborne: violin

Romano Crivici: piano

 • Romance: Fritz Kreisler (1875 1962)
 • Liebeslied: Fritz Kreisler
 • Theme from The Last Violin – Let it Go: Romano Crivici (1953)

Η Alexandra Osborne είναι απόφοιτος του Julliard School και του Curtis Institute of Music στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήταν επίσης Αναπλ. Διευθύντρια της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στην Ουάσιγκτον, DC. Ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ, έπαιζε τακτικά με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, τη Συμφωνική του Πίτσμπουργκ, την Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαδέλφειας και τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης.

Πρόσφατα επέστρεψε στην Αυστραλία για να εμφανιστεί ως Guest Concertmaster των Συμφωνικών Ορχηστρών της Αδελαΐδας και του Κουίνσλαντ και της Όπερας Αυστραλίας, σε περιοδείες με την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, το Ensemble Offspring, την Αυστραλιανή Παγκόσμια Ορχήστρα, το Αυστραλιανό Κουαρτέτο Πιάνου και το Αυστραλιανό Κουαρτέτο Εγχόρδων. Πλέον έχει αναλάβει τη θέση της Αναπλ. Διευθύντριας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σίδνεϊ.

Ο Romano Crivici είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες και ερμηνευτές της Αυστραλίας (βιολί και πιάνο). Ο Crivici, πρώην μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σίδνεϊ και του Κουαρτέτου Εγχόρδων της Νέας Αγγλίας, έχει επίσης εργαστεί ευρέως ως πιανίστας, επαναλήπτης και μαέστρος.

Εργάστηκε ως συνθέτης, μαέστρος και βιολονίστας με το συγκρότημα του Elektra String Quartet και, διηύθυνε στο πιάνο, το ECU (Elektra Collective Unconscious), για το οποίο είναι ευρύτερα γνωστός, έχοντας περιοδεύσει σε Ευρώπη και Νότια Αμερική και ηχογράφησε πέντε άλμπουμ. με αυτά τα σύνολα. Τα πιο πρόσφατα έργα του είναι η ηχογράφηση των Κουαρτέτων Εγχόρδων του 4 & 5, με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Elektra, που κυκλοφόρησε στο ABC Classics, και η μουσική για την ταινία The Last Violin.

More Info: www.crivici.com

19:30

D F WC The Last Violin – Carla Thackrah, Αυστραλία/Australia, 2023, 75’ Q+A

Trailer: https://youtu.be/dkJhxmhFL74

Σύνοψη: Ο καλύτερος, εν ζωή, κατασκευαστής βιολιών της Αυστραλίας, ο Χαράλαμπος Βατυλιώτης, καλείται να φτιάξει ένα τελευταίο βιολί για τον φίλο του, εδώ και 48 χρόνια, Ρομάνο Κρίβιτσι. Η τρυφερή διαδικασία κατασκευής χειροποίητων μουσικών οργάνων, η ομορφιά της δυνατής φιλίας και η γοητευτική μουσική είναι το κλειδί της ζωής, όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές, αλλά και για την κοινωνία.

21:30

D F My People – Anna Rezan, Ελλάδα, 2022, 90’ Q+A

Trailer: https://youtu.be/f97um8p-I64

Σύνοψη: Η ανείπωτη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων κατά την περίοδο του Ολοκαυτώματος, η Εθνική Αντίσταση, η Κατοχή, ο ρόλος του χριστιανικού κλήρου… Κι ένας ύμνος στην ενότητα, την αγάπη και το θάρρος, όπως αυτά φανερώνονται από μια νεαρή γυναίκα στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την ιστορία της Ελληνοεβραϊκής της οικογένειας.

9/11 – Πέμπτη – Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Προβολές Ταινιών

17:30

GP F Secrets Of An Old Gun 2 –  Ίβο Ματσαρασέκ, Τσεχία, 2022, 98’

Trailer: https://youtu.be/nz3dqhHMCOE

Σύνοψη: Ο φανταστικός κόσμος, το παραμύθι δύο βασιλείων που αποκαλύπτουν τα κρυμμένα τους μυστικά. Το πρώτο βασίλειο το κυβερνούν ο βασιλιάς Τζέικομπ και η βασίλισσα Άννα, ενώ το δεύτερο η βασίλισσα Τζούλια. Πλήθος συνομωσιών, ποικιλομορφία ζωής και φάσμα περιπετειών.

19:30

GP The Lethal Force The Dream II  – Εμμανουήλ Χαράλαμπος Τσελίδης, Ελλάδα, 2023, 97’ Q+A

Trailer: https://youtu.be/sP-s6gE2a1A

Σύνοψη: Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του franchise The Lethal Force, ο δημιουργός του Deathor, αποφασίζει να κάνει την παραγωγή του επόμενου τμήματος. Ωστόσο, κάτι σκοτεινό γεννήθηκε μαζί του και θα καταραστεί όλους όσους ασχολούνται με το franchise.

21:30

GP F WC Les Filles du Roi – Corey Payette, Καναδάς, 2023, 102’

Trailer: https://youtu.be/hAtwOEiZLqU

Σύνοψη: Oι ζωές μιας νεαρής κοπέλας, Kateri, και του αδερφού της, Jean-Baptiste, διαταράσσονται με την άφιξη του Les Filles du Roi το 1665 «New France», και σφυρηλατούν μια απίθανη σχέση με το νεαρό κορίτσι Marie-Jean Lespérance – το όνειρο της για μια νέα ζωή είναι πιο περίπλοκο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί.

10/11 – Παρασκευή- Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

10:00 -12:30

Πρόσκληση σχολείων, MME και κοινού

A’ ΜΕΡΟΣ – Διάρκεια 72’

SH Once Upon A Time – Σκηνοθεσία, Οπτικοποίηση Γιάννης Αικατερίνης, Ελλάδα, 2023, 38’

Trailer: https://youtu.be/lBwkEZckUbY

Πρόκειται για 4 οπτικοποιημένα παραμύθια από τέσσερις διαφορετικούς συγγραφείς και τέσσερις διαφορετικούς αφηγητές: Γιάννης Αικατερίνης, Ελένη Σοφία Στοϊλου, Βάσια Καλατζή, Βασιλική Καλαχάνη.

Εισήγηση Ελισσάβετ Βέλιου Σκηνοθεσία – Παραγωγή Γιάννης Αικατερίνης 2023

Με εικόνες και μουσική επένδυση. Μικρές χαριτωμένες ιστορίες με πολλές και όμορφες περιγραφές που γίνονται εικόνες με νόημα μέσα από την αφήγηση για τους μικρούς μας φίλους.

Σωσίβιο – Α΄τάξη Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων, Νίκος Γαλάνης, 8¨’50”

Όλα αυτά που μας ενώνουν – Δ’ Τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Λακωνίας, Νίκος Γαλάνης, 6’

Αχ, αφτό το αυ – Α’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Νιάτων – Αγίου Δημητρίου, Νίκος Γαλάνης, 6’40”

Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις – Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, Νίκος Γαλάνης, 1’50”

Ο Χρονος Δεν Γυρίζει Πίσω – Γ’ Τάξη Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας, Νίκος Γαλάνης, 1’30”

1821-2021 – Ελευθερία –  2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, Νίκος Γαλάνης,  6’ 

17 – Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, Νίκος Γαλάνης,  40”

Ειρήνη –  Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, Νίκος Γαλάνης,  3’26”

B’ ΜΕΡΟΣ – Διάρκεια

WCD D Lego Oma – Karina Sturm, Γερμανία, 2023, 12’16”

Trailer: https://youtu.be/z_z0anbp65M

Σύνοψη: Μια ιστορία για τον μοναδικό και δυνατό άνθρωπο Ρίτα Έμπελ, που ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η προσωπικότητα της Ρίτας όχι μόνο εμπνέει, αλλά δείχνει πώς νιώθεις να ζεις μια γεμάτη ζωή παρά τους περιορισμούς και τα όρια.

Γενετικά κατώτεροι – Δημοτικό Σχολείο Εξαμιλίων, Σταύρος Παναγιώτου, 2023, 25’

Σύνοψη: Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που αποδόθηκαν δραματοποιημένα, αναδεικνύοντας το σκοτάδι που διατηρούμε στις καρδιές μας αλλά και την «άλλη πλευρά», σε ένα σχολείο που συμβιώνουν μαθητές Ρομά με “Μπαλαμέ” αν υιοθετήσουμε τον όρο μέσα από την διάχυτη κουλτούρα της πλειοψηφίας των μαθητών του σχολείου που κατάγονται από την συγκεκριμένη φυλή.

Δυστοπία__ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2097 – 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, Σταύρος Παναγιώτου, 16’59”

Σύνοψη: Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον όπου η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιβιώσει, μόνο λίγα παιδιά με ανοσία θα μπορέσουν να αντέξουν την έλλειψη οξυγόνου και έναν θανατηφόρο ιό, λόγοι για τους οποίους οι χαρακτήρες της ταινίας είναι τραγικοί αλλά κυρίως ρεαλιστικοί, μέσα από τα γεγονότα και τις συνέπειες που σχετίζονται με τους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί η ανθρωπότητα.

Άσφαλτος Παντού – (Θες Εργάτη;) – Δημοτικό Σχολείο Σολομού και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, Σταύρος Παναγιώτου, 24’25”

Σύνοψη: Μια παράλληλη ιστορία διαρκούς ματαίωσης όπου οι μαθητές αποφασίζουν να δράσουν κόντρα στις νόρμες και στις προσδοκίες των μεγαλύτερών τους. Αδικημένοι και απελπισμένοι, βρίσκουν διαφυγή στην παιδικότητα της απόδρασης από την «πραγματικότητα». Ζουν στιγμές ελευθερίας κοντά στην φύση, προστατευμένοι στην θαλπωρή της αθωότητας των μαθητικών σχέσεων, μακριά από την μιζέρια ενός συστήματος που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και μονάχα τους τροφοδοτεί με υποσχέσεις και αδιέξοδα.

17:00 – Προβολές Ταινιών 

SH And What if I Am? – Μπράιαν Πάουερς, Ηνωμένες Πολιτείες, 2023, 16’

SH Ice Cream, Sladoled – Steve Spremo, ΗΠΑ/USA, 2021, 12’42”

Trailer: https://youtu.be/bBNvA3aijp4?si=BmiynNYMOV0NNwiP

SH Paranoia –  Χρήστος Πάντολμος, Ελλάδα, 2023, 9’11”

SH Checkmate – Σοφία Φυτιάνου, Ελλάδα, 2022, 11’55’’

SH Hantush – a fairytale – Αλεξία Τσούνη, Ελλάδα, 2022, 6’12”

SH I come from the sea – Χάρης Νικολαΐδης, Ελλάδα, 2023, 13’17’’

ML Willpower – Ντίνος Μαχαίρας,Ελλάδα, 2023, 23’5’’