Υποστηρίζουμε ως χορηγοί επικοινωνίας το Athens Science Festival 2019 που διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019

Καίμε ακόμα άνθρακα; Πότε σκοπεύουμε να σταματήσουμε; Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, ανακυκλώνουμε σωστά; Η επίγνωση του σωστού και του λάθους δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνουν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί μας στόχοι πραγματικότητα. Κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια έρχονται συχνά αντιμέτωπα και αλληλοσυγκρούονται.

Η λύση βρίσκεται στη βιωσιμότητα και στην “οικονομία της γνώσης” και είναι αυτή που στο Athens Science Festival 2019 θα έχει την τιμητική της. Σας προσκαλούμε να αναδείξουμε τις νέες προκλήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα, να γνωρίσουμε καλές πρακτικές με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες του φετινού φεστιβάλ να σχεδιάσουν τις δράσεις τους δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα που να αναδεικνύουν τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές: Πράσινη Ανάπτυξη / Κυκλική Οικονομία/ Βιοοικονομία / Ενέργεια / Βιοποικιλότητα / Κλιματική Αλλαγή / Οικοσυστήματα / Yδάτινοι Πόροι / Έδαφος / Δάση

ΔΡΩΜΕΝΑ

Από το 2014 το Athens Science Festival φέρνει μικρούς και μεγάλους κοντά στην επιστήμη. Aναδεικνύει σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και φέρνει τη νέα γνώση μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με το κοινό.

Ωστόσο φέτος θέτουμε ένα καινούργιο και πιο δελεαστικό στοίχημα: να γίνει ο επισκέπτης μέρος της επιστήμης. Στο ASF2019, η παρατήρηση και η επίδειξη δίνουν τη θέση τους στην εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία και να προσκαλέσουμε το κοινό του φεστιβάλ να πάρει την επιστήμη στα χέρια του. Προτρέπουμε λοιπόν τους συμμετέχοντες του ASF19 να σχεδιάσουν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και δρώμενα για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ , προσφέροντας στο κοινό τη χαρά της συμμετοχής.

Στο ίδιο πνεύμα, και λόγω ανακαίνισης του κεντρικού αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, στο φετινό φεστιβάλ θα περιοριστούν οι ομιλίες, και θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικά workshop για ενήλικες και βιωματικά εργαστήρια.

Επιπρόσθετα, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του κοινού για περισσότερες επιστημονικές δραστηριότητες όχι μόνο για παιδιά αλλά για κάθε ηλικία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την απογευματινή ζώνη με εργαστήρια, πειράματα και βιωματικές δράσεις.

Περιμένουμε και τις δικές σας ανανεωμένες προτάσεις για να διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ, ελκυστικό, δυναμικό και φρέσκο, αλλά κυρίως ένα Φεστιβάλ που να διασφαλίζει την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίνων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

 ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Στο φεστιβάλ υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και  η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό.

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του Athens Science Festival 2019 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης φόρμας συμμετοχής 10 Φεβρουαρίου 2019. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στο kyriazi@scico.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες λειτουργίας:

Τετάρτη 3 Απριλίου έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για να αγοράσετε το εισιτήριό σας πατήστε εδώ.

Ημέρες προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων:

Τετάρτη 3  έως Παρασκευή 5 Απριλίου
Ώρες επισκέψεων: 9.00 – 14.00

Είσοδος για Σχολεία: 3 ευρώ/μαθητή

Για κρατήσεις σχολείων επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη στο Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr  ή τηλεφωνικά στα 210 3692337 και 6978484512.

http://www.athens-science-festival.gr