Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 (19:00)

Το MIN Art Center٠Athens θα εγκαινιάσει το πρόγραμμά του για το Liangzhu την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 19:00) με την έκθεση ζωγραφικής του Κινέζου Γιου Σσιουεέ (Yexue), απόφοιτου της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Shaanxi Xi’an, με την συνεργασία του γραφείου Τύπου του Λαϊκού Κυβερνήτη της Κινεζικής Επαρχίας Ζεϊγιανγκ, του Διεθνούς Τηλεοπτικού Καναλιού Ζέϊτλανγκ, ιδιοκτησίας του Ομίλου Zhejiang Media και άλλων φορέων.

O Γιου Σσιουεέ, γεννημένος το 1962, ζει και εργάζεται στο Πεκίνο. Έχει διανύσει μεγάλη διεθνή καλλιτεχνική πορεία και έργα του κατέχουν σήμερα σημαντικοί διεθνείς συλλέκτες, μεταξύ αυτών και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπιλ Κλίντον. Έχει εκθέσει τα έργα του εκτενώς στην Κίνα, τις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, Χιούστον, κ.α.), την Αυστραλία, την Ιαπωνία, και σε χώρες της Ευρώπης. Ήδη από τα χρόνια των σπουδών του, αμφισβήτησε τον παραδοσιακό τρόπο κινεζικής ζωγραφικής και ακολούθησε τον Δυτικό δρόμο με ιδιαίτερο θαυμασμό προς τα έργα του Μαρκ Ρόθκο, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Χρησιμοποιώντας και συνδυάζοντας τεχνικές και υλικά ανατολικής και δυτικής ζωγραφικής σε τολμηρές συνθέσεις, ο Σσιουεέ δημιουργεί υπαινικτικές αφηρημένες εικόνες με επισημότητα και κομψότητα, με συγκρατημένη δύναμη, έχοντας ως απώτερο Πολιτιστικό σκοπό την συνένωση Ανατολής-Δύσης στα έργα του. Ο ίδιος αναφέρει πως διερευνά με τα έργα του τη θέση μας στον κόσμο, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, τα συναισθήματά μας, την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον, τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων στο ταξίδι μας προς τη φώτιση και αυτά όλο και πιο συνειδητά και στρατευμένα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ασπαστεί τον Βουδισμό.

Η πόλη Liangzhu στην Κίνα, μεταξύ του 5300 – 4300 π.Χ. δημιούργησε τον πλέον σημαντικό Πολιτισμό στην ιστορία της Ανατολικής Ασίας, ιδρύοντας την πρώτη οντότητα Ασιατικού κράτους με νόμους, ανεπτυγμένη πολεοδομία, γνώμονα την βιωσιμότητα με το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή, το εμπόριο, με χαρακτηριστικά τεχνουργήματα, αγγειοπλαστική και υψηλή τέχνη.

Η πρόσκληση της έκθεσης

Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 (19:00)

Διεύθυνση: MIN Art Gallery

Ευβοίας 38, Άλιμος

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από το περιοδικό Artviews.