Η Germaine Hélène Irène Lefebvre, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Capucine, γεννήθηκε το 1928 στο Σαιν-Ραφαέλ της Γαλλίας. Από την τρυφερή ηλικία των 17, ξεκίνησε τις πρώτες της δουλειές στο μόντελινγκ υπό το υποκοριστικό, Capucine, ενώ δεν άργησε να περπατήσει στις πασαρέλες διάσημων οίκων μόδας όπως ο Givenchy, μέσω του οποίου γνώρισε και την ηθοποιό Audrey Hepburn.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40, η Γαλλίδα καλλονή μεταπήδησε στον κινηματογραφικό χώρο ενώ το ’49 έκανε τον πρώτο και τελευταίο της γάμο με τον ηθοποιό Pierre Trabaud, ο οποίος κράτησε μόλις οκτώ μήνες. Καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του ’50, η Capucine εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη σε μικρούς ρόλους μέχρι και το ’60, όταν πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στην βιογραφική ταινία για τον ρομαντικό μουσικοσυνθέτη, Franz Liszt, «Song Without End».

Γράφει η Μαρία Δήμου

Πηγή εικόνας: cinemagia.ro

Την δεκαετία του ’60 πια, το λαμπερό της πρόσωπο ξεκινά να βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο. Η αναδυόμενη Capucine γνωρίζει τον διάσημο πρωταγωνιστή, William Holden, με τον οποίο συμπρωταγωνιστούν στις ταινίες «Lion» και «7th Dawn», και δίνει τέλος στον προηγούμενό της δεσμό με τον παραγωγό ταινιών, Charles K. Feldman. Το 1963 συμπρωταγωνιστεί στην Αμερικάνικη κατασκοπική κωμωδία, «Pink Panther» του Blake Edwards πλάι στον David Niven και τον Peter Sellers, ενσαρκώνοντας την σύζυγο του επιθεωρητή Clouseau και ουσιαστικά τον κλασικότερό της ρόλο στην μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr